Skip to main content

Няма значение колко си успешен, ако не си щастлив от това, което правиш!

Страшно много се вълнувам, защото днес с теб сме „На гости на …“ финансов коуч и лектор номер едно в България – Стойне Василев.

Стойне е професионалист с над 12 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни и български компании като ЕY, KBC, BDO, Райфайзен Банк, Прокредит Банк и ВМФГ, председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК) и за мен е истинска чест, че имам възможността да „попия“ от неговите знания и опит.

 

​Кой си ти?

Здравейте, казвам се Стойне Василев, но приятелите ми казват Тони.

 

С какво се занимаваш?

През 2014 година замених високоплатената си корпоративна работа с моята страст – да помагам на хората да управляват по-добре парите си и да увеличават богатството си. Сайтът SmartMoney.bg се превърна в най-популярното място в България за статии, свързани с личните финанси. В него има полезни статии на над 50 експерта в различни сфери от икономиката.
Също така, съм председател на УС на Българската асоциация на личните финансови консултанти и основната ми задача там е да съдействам на хората, които са избрали тази професия, да я упражняват според високите световни стандарти.
Занимавам се и с организацията на семинара за финансова грамотност – Машина за пари, както и за Академията по лични финанси и инвестиране, а през останалото време пиша материали за различни икономически медии като сп. Мениджър, сп. Човешки ресурси и други. Наскоро, излезе от печат и първата ми книга на хартия „Умни пари“ и сега част от времето ми отива за представянето ѝ.

 

Къде се подвизаваш?

Живея в родния си град Перник и през повечето време работя от вкъщи. Офисът ми е в София и поне 2 дни в седмицата съм там.

 

За какво се бориш?

Усилията ми са насочени към две основни каузи. Първата е да помогна на 1 милион българи да подобрят финансовата си грамотност и да увеличат богатството си. Втората е да се създаде общество от независими лични финансови консултанти у нас, които със своите знания и умения да са в помощ на хората.

 

Разкажи повече за това, което правиш.

Колкото и клиширано да звучи, правя това, което ми харесва и парите не са основния ми стимул. Обичам да пиша и да споделям моя опит. Това е нещо, което открих преди около 8 години. Преди това, образователната ни система беше убила желанието ми да пиша.
Срещам се с много хора, с които работим по постигането на техните финансови цели. Невероятно удоволствие е да виждаш как хората постигат неща, които дори не са си представяли, че могат да направят.

 

​Разкажи ни за хората, с които работиш

През корпоративната ми кариера винаги съм работил в различни по големина екипи. Сега предпочитам да работя със свободни хора – фрийлансъри и те са различни за всеки проект. Аз вярвам, че всеки трябва да работи каквото и откъдето поиска. Моят офис е в джоба ми, както и на хората, с които създаваме различни продукти.

 

Какво ще посъветваш мен и моя многоуважаван читател?

Не обичам да давам универсални съвети, които всеки може да приложи в „3 лесни стъпки“ 🙂
Ще споделя нещо, до което достигнах след много години житейски и бизнес опит – няма значение колко си успешен, ако не си щастлив от това, което правиш.
Сещам се за една история от преди години, когато работех като одитор и исках да стана предприемач. Срещнах се със собственика на сравнително голяма европейска компания с бизнес за стотици милиони евро и го попитах „Вие щастлив ли сте?“. Той ми отговори „Би трябвало да съм, щом съм постигнал толкова успехи, но не съм сигурен“. Тази среща се оказа съдбоносна. След години се видяхме случайно и той ми сподели, че вече е прехвърлил компанията си на синовете си и прави това, което обича – да стартира нови проекти и компании. Моят въпрос го е провокирал да го направи.

close

Абонирай се за Колибаров точка ком!

Ще съхранявам данните ти отговорно! Ще ги използвам за маркетинг целите на Колибаров точка ком и за да ти изпращам новости от блога. С бутон "Абонирай ме" ти се съгласяваш с моите условия.

Колибаров

Аз съм Колибаров. Консултант и лектор по електронна търговия, съосновател и управляващ партньор на е-комерс агенция MarmaLAB и на бранда Сапунта Мара! Занимавам се с продажби и маркетинг от 2008 г., преминавайки през големи компании и различни нива на мениджмънта и достигайки до най-високо ниво

Добави коментар