Skip to main content

Когато имаш проблем, за който не откриваш решение – създаваш решението сам.

 

Днес в “На гости на …” ще се  настаним удобно, макар и виртуално, на дивана в офиса на Иван Манев. Човекът, който стои зад един от най-успешните български дигитални проекти – приложението Worddio. Worddio помага на заетите хора, които искат да учат чужди езици, но не успяват да вместят и тази дейност в натовареното си ежедневие.

Малко предистория. Иван среща проблем – иска да учи чужд език, докато прави нещо друго – работи, тренира, пътува. Не открива начин, чрез който да успява да съчетава двете дейности, просто защото всички налични приложения за изучаване на чужди езици изискват интеракция. А какво прави истинският предпиемач в такъв случай? Превръща проблемите във възможности.

С Иван ни срещнаха обстоятелствата. Един човек, който “гори” истински в това, което прави и който умее да зарежда с невероятно положителна енергия.

Стига толкова дрънканици от мен, време е да вземем няколко безценни съвета, защото все пак сме “На гости на …” Иван Манев от Worddio.

 

​Кой си ти?
Иван Манев

 

С какво се занимаваш?
Работя като мениджър CRM проекти за голяма българска компания, но паралелно с това движа и собствен проект в сферата на образованието и по-точно в езиковото обучение. Проектът се казва Worddio и представлява мобилно приложение, помагащо на хора изучаващи чужди езици, както и платформа, насочена към езиковите училища.

 

Къде се подвизаваш?
Живея в София, а мечтата ми е да стана жител на света. Имам една идея – за 10 години да живея в 10 различни държави 🙂

 

За какво се бориш?
Да осъществя идеята си по-горе 🙂
Също така се вълнувам и от много други неща…, искам децата ми да живеят в по-нормална обстановка от нас. Искам също така да помогна и на всички като мен, които са решили или на които се е наложило да научат език след 35.

 

Разкажи повече за това, което правиш.
Уча всеки ден. Баща ми казваше “Човек се учи докато е жив, защото после няма смисъл” 🙂
Препрядствия също има всеки ден – къде по-малки, къде по-големи, но всяко преодоляно препятствие ме зарежда с повече енергия за следващото. И така леко с хумор се предвижвам към целите си.
Следващата ми цел…, мисля че вече е ясна от предходните ми отговори, но също така искаме със съпругата ми да обиколим всички европейски столици. Имаме вече приличен брой зад гърба си, но останалите искат малко по-различно планиране.
Целите ми относно Worddio са ясни и кратки – Номер 1 приложение за запаметяване на чужди думи в света. Малко нескромно, но го виждам възможно и това ми помага да приемам препятствията като поредното решение, което трябва да взема.

Разкажи ни за хората, с които работиш
Екипът на Worddio е различен. Работя с фрийлансъри и с хора които имат вече собствен бизнес и ми помагат на чисто договорни B2B отношения. Всички са супер яки специалисти и с удоволствие работят по проекта. Ще спомена имената им – Краси, Ванката, Марио, Галин, Любина, Андрю и най-новото попълнение Светльо, Ваня от Intellect, Катя и Вили от MEmotion.
Ментори са ми Явор Янкулов, Елвин Гури, Соня и Нина, майка ми, като всички са ми и добри приятели.

 

Какво ще посъветваш мен и моя многоуважаван читател?
Бизнес съветът ми е един: правете това, което ви доставя удоволствие и го правете с кеф. Резултатът задължително ще е добър. Правете клиентите си доволни и вие ще бъдете щастливи.

 

Благодаря ти, Ванка! Стискам палци да постигнеш целите си, което, разбира се, е свързано с ново идване на гости при теб!

 

От мен – усмихнат ден 🙂

Енджой
Колибаров

close

Абонирай се за Колибаров точка ком!

Ще съхранявам данните ти отговорно! Ще ги използвам за маркетинг целите на Колибаров точка ком и за да ти изпращам новости от блога. С бутон "Абонирай ме" ти се съгласяваш с моите условия.

Колибаров

Аз съм Колибаров. Консултант и лектор по електронна търговия, съосновател и управляващ партньор на е-комерс агенция MarmaLAB и на бранда Сапунта Мара! Занимавам се с продажби и маркетинг от 2008 г., преминавайки през големи компании и различни нива на мениджмънта и достигайки до най-високо ниво

3 Comments

 • Ванката says:

  Благодаря Борко, за готиното представяне. Успех пожелавам на теб и на всичко с което се захванеш 🙂

  • kolibarov says:

   Сърдечно благодаря за милите думи! За мен е удоволствие, че беше мой “домакин”! Успех и попътен вятър във всяко начинание!

 • Радка Александрова says:

  Харесвам широко скроените и щедри хора какъвто е Иван Манев! Щедростта, измервана не само с феникийски знаци! Освен, че е много умен, явно има и природно знание колко е ценно да се правят добрини, да се правят от сърце. Вероятно част от тях ще се върнат и към него.

Добави коментар