Skip to main content

Както знаеш, в живота няма нищо случайно.

Няма нищо случайно и във факта, че първият предприемач, при когото реших да отидем на гости аз и ти, е Христо Стоянов, създател на небезизвестната онлайн медия за дигитален маркетинг, лидерство и предприемачество –  LifeHack.bg

Възхищавам се на Христо (но не му казвай!) и на факта, че развива сам своя бизнес и създава количество полезна информация, чиито мащаби и качество са повече от впечатляващи. Освен всичко, LifeHack е и единствената родна медия, която предлага ВИП клуб, наречен MasterHack, преливащ от готови, работещи ръководства за онлайн реклама, личностно развитие и … още нещо.

Затова, заедно с теб отиваме на гости на … Ицо от LifeHack.bg, за да научим повече за него и да “откраднем” малко ноу-хау.

 

 

​Кой си ти?
Името ми е Христо Стоянов, по прякор Христо от LifeHack 😉

 

С какво се занимаваш?
Хората ме познават като създател на lifehack.bg и kingsman.bg

 

Къде се подвизаваш?
Родом съм от Русе, но от 5 години живея в Пловдив. Но честно казано, не бих искал да ме намират.

 

За какво се бориш?
Целите ми: истинските са да надмина Джон Пол Гети по богатство, а за пред хората – да направя света по-добро място 🙂 Предизвикателствата: пред бизнеса ми са да съумея да се приспособя към нашия, роден клиент, да намеря това, което иска, защото прецених, че е безсмислено да се оплаквам от него (този път не води до никъде).

 

Разкажи повече за това, което правиш.
Преди няколко месеца създадох т.нар. subscription бизнес – клуб, в който читателите на lifehack.bg могат да четат нашето премиум съдържание. За мен това е бъдещето за онлайн издателите, ако искат не просто да съществуват, но и да създават нещо наистина стойностно за своя читател, без да са зависими и повлияни от рекламодатели. За съжаление, този модел скоро няма да се разпространи у нас, макар че на запад много от големите онлайн медии (Wired последно) избраха за своето бъдеще точно този модел. Недоумявам защо ние като читатели не можем да разберем, че за да консумираме нещо наистина ценно като информация, то тези, които пишат тази информация, трябва да печелят пари, за да я събират, анализират, отсяват, форматират, рекламират и изобщо да я създават. В противен случай ще четем (както в момента) фалшиви новини, общи приказки и чисти преводи на статии. Затова и не разбирам претенциите на нас като читатели да искаме най-якото съдържание, но да не искаме да плащаме за него (жълти стотинки). Е, такъв филм просто няма. Затова и в следващите няколко години ще продължаваме да си четем общите приказки и да се оплакваме. В този смисъл въпросният клуб, който създадох е мястото, в което искам нещата да са точно както е редно, а не както е прието. Трудно е, но за всеобща изненада някак си успявам! Що се отнася до следващата ми цел, то тя е да предложа още повече стойност на нашите членове, без да увеличавам цената. Добрата новина е, че съм го измислил (ооо, и още как), само ми трябва още малко от търпението им, за да го внедря. Другата ми основна цел е да съживя kingsman.bg, защото хората го харесват. Почти всяка седмица получавам писма с въпроси няма ли да пуснем нещо ново. Смятам да удовлетворя желанието на читателите на тази бутикова онлайн медия.

Разкажи ни за хората, с които работиш
Повече от 7 години работех сам. Може и да прозвучи странно, но не съм кой знае какъв екипен играч и нямам и амбиции да бъда. Изключително трудно може да се намери човек, който е готов да влага, дори срещу пари, поне наполовина от моето усърдие, камо ли да устиска да го науча на това, което знам. Не вярвам и в стажантите. Затова и никога не съм търсил такива. Това за мен са живи машини, които освен да работят като машинки, за друго нямат достатъчно мотивация (а това за мен не е много нормално). Вярвам в платения труд и общи виждания (не и по отделно) и в отговорността, която мога да изисквам срещу това. Затова и толкова дълго време не намирах човек, който да е готов да инвестира и време и нерви и усилия, за да работим заедно (повярвайте, не е лесно да се работи с мен). За мой късмет, обаче, случайно попаднах на такъв човек в лицето на Ангелина Иванова, която въпреки неприятния ми характер (то и тя не е цвете) успяваме да се сработим чудесно.

 

Какво ще посъветваш мен и моя многоуважаван читател?
Многоуважаемият читател ще го посъветвам да виси по-малко в нета и да чете за такива като мен и повече да създава, да прави, да върши нещо. Да е здраво стъпил на земята и добре да преценява бизнес ситуацията. Казвам това не случайно – видях доста хора и проекти, които тръгнаха с огромен ентусиазъм и…и нищо друго, без реална представа за това какво ще им коства да станат номер 1 в това, което правят. Съществуват три икономики: Икономика на отлагането, Икономика на упоритата работа и Икономика на резултатите? В коя от трите искате да бъдете? Просто се запитайте…

 

Колибаров: Ице. Желая ти нови успехи, за да можем скоро отново да ти се „натресем“ непоканени на гости!

 

Слънчев ден!

Енджой
Колибаров

close

Абонирай се за Колибаров точка ком!

Ще съхранявам данните ти отговорно! Ще ги използвам за маркетинг целите на Колибаров точка ком и за да ти изпращам новости от блога. С бутон "Абонирай ме" ти се съгласяваш с моите условия.

Колибаров

Аз съм Колибаров. Консултант и лектор по електронна търговия, съосновател и управляващ партньор на е-комерс агенция MarmaLAB и на бранда Сапунта Мара! Занимавам се с продажби и маркетинг от 2008 г., преминавайки през големи компании и различни нива на мениджмънта и достигайки до най-високо ниво

2 Comments

  • Иван Кузманов says:

    И в този момент аз се озовавам на гости и на двама ви. Много ми е приятно да ви видя как си бъбрите и раздавате подаръци в новия дом на Колибаров! Поздрави от мен 🙂

Добави коментар