Skip to main content

 

Да се смееш често и да обичаш много. Да спечелиш уважението на умни хора и любовта на децата. Да заслужиш одобрението на честни критици. Да цениш красотата. Да даваш от себе си. Да оставиш след себе си света малко по-добър било то със здраво дете, градинска леха или по-добри социални условия. Да се забавляваш. Да се смееш с ентусиазъм и да пееш с наслада. Да знаеш, че поне един човек е дишал малко по-леко, защото ти си живял на тази земя. Това е успехът.

Ралф Уолдо Емерсън (25.05.1803 – 27.04.1882)

 

 

Днешната “Дневна доза мъдрост”  е маааалко по-различно от обикновено. Реших да ти представя цитат от един успял човек, който има силата да вдъхновява ежедневно един друг успял човек.

Ралф Уолдо Емерсън е американски мислител и писател. Основоположник на движението трансцендентализъм (трудно ми е дори да прочета тази дума). Та … г-н Емерсън е посветил своя живот на борбата за утвърждаване на индивидуална свобода, която днес се счита за типична черта на американския характер и основно човешко право. Но кого вдъхновяват тези негови думи?

Сигурен съм, че си чувал за Джеф Безос – най-богатият (в момента) човек на планетата, съосновател на гиганта Amazon. Този цитат на Ралф Емерсън стои разпечатан и залепен на хладилника на един от най-успешните предприемачи на нашето време!

Реших, че ще ти бъде интересно не само да четеш “мъдрости”, но и да знаеш, че те са повлияли на някои от най-успешните хора. Стискам палци да повлияят и на теб!

Да ти кажа честно … мен подобни думи винаги ме карат да се замислям. Задавам си няколко въпроса, четейки редовете по-горе.Дали в днешно време все още има хора, които мислят и говорят по този начин?
Дали не сме изгубили ценностите и морала си?
Дали правим достатъчно, за да оставим следа на този свят? …

Отговорите ще запазя за себе си. Ще се радвам, ако ти ми споделиш твоята гледна точка и се надявам, че съм успял да направя деня ти една идея по-добър!

Това беше днешната “Дневна доза мъдрост”

Усмихнат и слънчев ден!

Аз съм Колибаров

Енджой!

 

close

Абонирай се за Колибаров точка ком!

Ще съхранявам данните ти отговорно! Ще ги използвам за маркетинг целите на Колибаров точка ком и за да ти изпращам новости от блога. С бутон "Абонирай ме" ти се съгласяваш с моите условия.

Колибаров

Аз съм Колибаров. Консултант и лектор по електронна търговия, съосновател и управляващ партньор на е-комерс агенция MarmaLAB и на бранда Сапунта Мара! Занимавам се с продажби и маркетинг от 2008 г., преминавайки през големи компании и различни нива на мениджмънта и достигайки до най-високо ниво

Добави коментар