Skip to main content

Приятелство, основано на бизнес, е по-добра сделка от бизнес, основан на приятелство.

Джон Рокфелер (1839 – 1937)

 

Няма как да не знаеш кой е Джон Рокфелер, освен ако не живееш в пещера, но в такъв случай вероятността да четеш тези редове граничи с минус безкрайност. И все пак – Джон Рокфелер, американски бизнес магнат, считан за най-заможния човек в модерната история на света.

Как да не приемеш съвет от такъв човек, символ на предприемаческия успех от повече от век  …

За днешната “Дневна доза мъдрост” подбрах този цитат, който аз лично съм чел преди доста време. Някак си не успях да го приема насериозно и не смятах, че съдържа дори грам истина. Е, така е, когато се считаш за по-мъдър от мъдрите хора с много опит зад гърба си.

Без да изневерявам на себе си, ще ти кажа, че първото ми бизнес начинание беше стартирано с приятели (не, че не съм ти го казвал вече около милион пъти, но .. ). Достигнахме момент, в който трябваше да избираме дали да приключим с начинанието си или да развалим приятелството си. Или поне в моите очи беше така … Както се досещаш “убихме” бизнеса си, страдахме доста за него, но пък взехме безценни уроци.

Вярвам, че дори и да четеш това в момента, няма да повярваш нито на мен, нито на пре-мъдрият г-н Рокфелер … И ако е така, значи имаш огромна амбиция и мотивация и не позволяваш на нищо и никого да промени възгледите ти, което е страхотно!

Желая ти успех!

Това беше днешната “Дневна доза мъдрост”.

 

Аз съм Колибаров

Енджой!

 

close

Абонирай се за Колибаров точка ком!

Ще съхранявам данните ти отговорно! Ще ги използвам за маркетинг целите на Колибаров точка ком и за да ти изпращам новости от блога. С бутон "Абонирай ме" ти се съгласяваш с моите условия.

Колибаров

Аз съм Колибаров. Консултант и лектор по електронна търговия, съосновател и управляващ партньор на е-комерс агенция MarmaLAB и на бранда Сапунта Мара! Занимавам се с продажби и маркетинг от 2008 г., преминавайки през големи компании и различни нива на мениджмънта и достигайки до най-високо ниво

Добави коментар