Skip to main content

Екшън списък, който скоростно ще те доведе до мечтания НЕуспех!

 

Надявам се, че няма да ме разбереш погрешно. В провала няма нищо лошо. Дори напротив. Най-важните уроци, които съм научил в предприемачеството, са от опитите, в които съм се издънил зверски. Чуството да се провалиш не е никак приятно, но е безкрайно ободряващо. Като студен сутрешен душ.

Ако и ти като мен си активен в социалните мрежи, почти сигурно си непрестанно бомбардиран от посланията на успеха, разкриващи тайните на щастието и мечтания живот. И това е супер. Но реших, че няма да е лошо. ако поговорим и за обратната страна на монетата – НЕуспеха и как бързо да стигнем до него. Разбира се, ще си говорим основно за онлайн бизнес, но част от правилата са универсални.

 

В следващите редове ще ти споделя моите 10 стъпки за постигане на НЕуспех, които може да приложиш още сега!

 

СТЪПКА #1: ЦЕЛИ СЕ В ПАРИТЕ

Да! Точно така! Когато стартираш собствен бизнес, единствената ти цел трябва да бъде печалбата. Мисълта как да изкарваш пари ще обладае съзнанието ти, а грижата за клиента, развитието на продукти, услуги и процеси ще останат на заден план, но те така или иначе не са важни.


 

СТЪПКА #2: НЕ ПЛАНИРАЙ

Планирането е за слабаци! Краткосрочните цели са тези, които трябва да те водят, а когато настъпи хаос … все ще измислиш нещо. В крайна сметка кой има време да прави планове за бъдещето. А и ти разчиташ, че ще забогатееш за по-малко от 3 месеца, така че …


 

СТЪПКА #3: ПРЕСЛЕДВАЙ ТАЙНИТЕ НА УСПЕХА

Влагай време и вяра в онези библейски личности, слезли на Земята при простолюдието, за да споделят тайната на щастието, успешния живот, бизнеса, сеитбата, претакането на зелето и разни други аспекти от житието ни, срещу скромна сума. Все пак мисията на живота им е да помагат на останалите!


 

СТЪПКА #4: БЪДИ КАТО МНОГОРЪКИЯТ ШИВА

Задължително условие е да правиш всичко сам. От създаването на сайта, през счетоводството и рекламата, чак до продажбите и обслужването. Бонус е ако разбираш в детайл от политика, футбол и автомобили.


 

СТЪПКА #5: ВЯРВАЙ! КЛИЕНТЪТ ЗНАЕ

Не е нужно да отделяш нито време, нито средства, за да разясняваш на клиента защо да си купи твоят продукт. Остави го сам да разбере. Мистерията е нещо, което всеки обича!


 

СТЪПКА #6: ПРАВИ ГО ТАКА, ЧЕ ДА СЕ ХАРЕСВА НА ТЕБ

Ти си шефът, следователно – ти си най-важен. Продуктът ти, визията на целия ти бранд, визията на сайта и всичко останало, трябва да се харесват на теб. Ако на клиента нещо не му допада – проблемът си е изцяло негов!


 

СТЪПКА #7: ЗАПОЧНИ С МАЛКО

По възможност започни с нищо. Намери най-евтиния, но същевременно “революционен” продукт, за който човечеството не знае (все пак никой не рови в Интернет), сложи му огромна надценка и го продавай във Facebook (все пак там е безплатно) и в никакъв случай не плащай за реклама! Както говорихме по-горе, парите са цел No.1, нали?


 

СТЪПКА #8: НЕ ДОБАВЯЙ НИЩО

Бизнесът стартира и това е достатъчно. Не е нужно да инвестираш пари обратно в него. Очевидно … и така работи. Времената са такива, че в света няма никаква динамика, което ти гарантира, че ще бъдеш актуален още дъъълги години. Не инвестирай и в себе си. Кому е нужно да се развива, когато е сред избраните да научи истинската тайна на успеха? Точно така. Загуба на време … Научно доказано е, че се раждаме с пълен набор от знания – мениджърски, търговски, маркетинг …. Нови са категорично излишни.


 

СТЪПКА #9: МАРКЕТИНГ? КАК ЛИ ПЪК НЕ

Инвестицията в маркетинг на професионално ниво е нещо абсурдно. Това, че в дебелите книги пише, че “маркетинг е това, което носи парите на един бизнес”, не значи, че е вярно. Бъди верен на принципите си и не вярвай на промитите капиталистически мозъци!


 

СТЪПКА #10: ПОМНИ – ТИ СИ БЕЗГРЕШЕН!

Никога, ама абсолютно никога не се съмнявай и не търси проблем в себе си, ако нещата не са точно така, както си ги представяш. Идеята ти е уникална, концепцията – безпогрешна, а знанията – безкрайни. Ако някъде по пътя нещо се издъни, то задължително друг е виновен.


 

Ако последваш дори само една трета от моите съвети, то има голяма вероятност да стигнеш до заветната цел – провал. Ако решиш, че не искаш срещата ви да стане факт, избягвай гореописаното!

 

П.С.: Този пост няма за цел да обиди никого. Опитвам се да покажа най-честите грешки, които съм срещал през скромния си опит, по забавен и интересен начин. Истината е, че успех се постига трудно, но не и невъзможно. Нужни са много труд, безсъние и сила на духа, но правиш ли всичко както трябва, рано или късно ще успееш. Дано написаното по-горе те е накарало да се замислиш, усмихнеш и хванеш по правилния път!

 

Енджой!

Колибаров

 

close

Абонирай се за Колибаров точка ком!

Ще съхранявам данните ти отговорно! Ще ги използвам за маркетинг целите на Колибаров точка ком и за да ти изпращам новости от блога. С бутон "Абонирай ме" ти се съгласяваш с моите условия.

Колибаров

Колибаров

Аз съм Колибаров. От 2008-ма се занимавам активно с търговия, бизнес развитие и маркетинг, а от 2017-та съм съосновател и управлявам MarmaLAB: агенция за дигитално бизнес развитие. Обичам да пиша, философствам по много и бачкам здраво.

Добави коментар