Skip to main content

Екшън списък, който скоростно ще те доведе до мечтания НЕуспех!

 

Надявам се, че няма да ме разбереш погрешно. В провала няма нищо лошо. Дори напротив. Най-важните уроци, които съм научил в предприемачеството, са от опитите, в които съм се издънил зверски. Чуството да се провалиш не е никак приятно, но е безкрайно ободряващо. Като студен сутрешен душ.

Ако и ти като мен си активен в социалните мрежи, почти сигурно си непрестанно бомбардиран от посланията на успеха, разкриващи тайните на щастието и мечтания живот. И това е супер. Но реших, че няма да е лошо. ако поговорим и за обратната страна на монетата – НЕуспеха и как бързо да стигнем до него. Разбира се, ще си говорим основно за онлайн бизнес, но част от правилата са универсални.

Абонирай се за Колибаров точка ком

В следващите редове ще ти споделя моите 10 стъпки за постигане на НЕуспех, които може да приложиш още сега!

 

СТЪПКА #1: ЦЕЛИ СЕ В ПАРИТЕ

Да! Точно така! Когато стартираш собствен бизнес, единствената ти цел трябва да бъде печалбата. Мисълта как да изкарваш пари ще обладае съзнанието ти, а грижата за клиента, развитието на продукти, услуги и процеси ще останат на заден план, но те така или иначе не са важни.


 

СТЪПКА #2: НЕ ПЛАНИРАЙ

Планирането е за слабаци! Краткосрочните цели са тези, които трябва да те водят, а когато настъпи хаос … все ще измислиш нещо. В крайна сметка кой има време да прави планове за бъдещето. А и ти разчиташ, че ще забогатееш за по-малко от 3 месеца, така че …


 

СТЪПКА #3: ПРЕСЛЕДВАЙ ТАЙНИТЕ НА УСПЕХА

Влагай време и вяра в онези библейски личности, слезли на Земята при простолюдието, за да споделят тайната на щастието, успешния живот, бизнеса, сеитбата, претакането на зелето и разни други аспекти от житието ни, срещу скромна сума. Все пак мисията на живота им е да помагат на останалите!


 

СТЪПКА #4: БЪДИ КАТО МНОГОРЪКИЯТ ШИВА

Задължително условие е да правиш всичко сам. От създаването на сайта, през счетоводството и рекламата, чак до продажбите и обслужването. Бонус е ако разбираш в детайл от политика, футбол и автомобили.


 

СТЪПКА #5: ВЯРВАЙ! КЛИЕНТЪТ ЗНАЕ

Не е нужно да отделяш нито време, нито средства, за да разясняваш на клиента защо да си купи твоят продукт. Остави го сам да разбере. Мистерията е нещо, което всеки обича!


 

СТЪПКА #6: ПРАВИ ГО ТАКА, ЧЕ ДА СЕ ХАРЕСВА НА ТЕБ

Ти си шефът, следователно – ти си най-важен. Продуктът ти, визията на целия ти бранд, визията на сайта и всичко останало, трябва да се харесват на теб. Ако на клиента нещо не му допада – проблемът си е изцяло негов!


 

СТЪПКА #7: ЗАПОЧНИ С МАЛКО

По възможност започни с нищо. Намери най-евтиния, но същевременно “революционен” продукт, за който човечеството не знае (все пак никой не рови в Интернет), сложи му огромна надценка и го продавай във Facebook (все пак там е безплатно) и в никакъв случай не плащай за реклама! Както говорихме по-горе, парите са цел No.1, нали?


 

СТЪПКА #8: НЕ ДОБАВЯЙ НИЩО

Бизнесът стартира и това е достатъчно. Не е нужно да инвестираш пари обратно в него. Очевидно … и така работи. Времената са такива, че в света няма никаква динамика, което ти гарантира, че ще бъдеш актуален още дъъълги години. Не инвестирай и в себе си. Кому е нужно да се развива, когато е сред избраните да научи истинската тайна на успеха? Точно така. Загуба на време … Научно доказано е, че се раждаме с пълен набор от знания – мениджърски, търговски, маркетинг …. Нови са категорично излишни.


 

СТЪПКА #9: МАРКЕТИНГ? КАК ЛИ ПЪК НЕ

Инвестицията в маркетинг на професионално ниво е нещо абсурдно. Това, че в дебелите книги пише, че “маркетинг е това, което носи парите на един бизнес”, не значи, че е вярно. Бъди верен на принципите си и не вярвай на промитите капиталистически мозъци!


 

СТЪПКА #10: ПОМНИ – ТИ СИ БЕЗГРЕШЕН!

Никога, ама абсолютно никога не се съмнявай и не търси проблем в себе си, ако нещата не са точно така, както си ги представяш. Идеята ти е уникална, концепцията – безпогрешна, а знанията – безкрайни. Ако някъде по пътя нещо се издъни, то задължително друг е виновен.


 

Ако последваш дори само една трета от моите съвети, то има голяма вероятност да стигнеш до заветната цел – провал. Ако решиш, че не искаш срещата ви да стане факт, избягвай гореописаното!

 

П.С.: Този пост няма за цел да обиди никого. Опитвам се да покажа най-честите грешки, които съм срещал през скромния си опит, по забавен и интересен начин. Истината е, че успех се постига трудно, но не и невъзможно. Нужни са много труд, безсъние и сила на духа, но правиш ли всичко както трябва, рано или късно ще успееш. Дано написаното по-горе те е накарало да се замислиш, усмихнеш и хванеш по правилния път!

 

Енджой!

Колибаров

Искаш ли знанията ми?

close

Абонирай се за Колибаров точка ком!

Ще съхранявам данните ти отговорно! Ще ги използвам за маркетинг целите на Колибаров точка ком и за да ти изпращам новости от блога. С бутон "Абонирай ме" ти се съгласяваш с моите условия.

Колибаров

Аз съм Колибаров. Консултант и лектор по електронна търговия, съосновател и управляващ партньор на е-комерс агенция MarmaLAB и на бранда Сапунта Мара! Занимавам се с продажби и маркетинг от 2008 г., преминавайки през големи компании и различни нива на мениджмънта и достигайки до най-високо ниво

Добави коментар